Farkas Kaland Oktatás a Veresegyházi Medveotthonban

További információ a Farkasok Magyarországon honlapon!

Kiemelt támogatóink: 

2016-tól megszűnik a láncon tartás

Ezúton hívjuk fel figyelmet a műsor legfontosabb gondolatára.
Az égiek meghallgattak bennünket!
Egy évvel ezelőtt kezdeményeztük és minden jogalkotói és egyéb fórumon kértük, szűnjön meg a kutyák láncon tarthatósága tartósan. 2016- tól ez lesz érvényben!
Köszönet minden aláírónak és támogatónak aki egyetértett kezdeményezésünkkel.Tisztában vagyunk azzal is, hogy kezdeményezésünket sokan nem támogatják, de javasoljuk az empátiát gyógyírként :-)

Műsor

KÖZLEMÉNY - 15 macskát gyilkoltak le, hogy bundájukból takaró készüljön

15 macskát gyilkoltak le egy takaró kedvéért

Sokkoló volt látnia egyik aktivistánknak a piacon, hogy macskákból varrt takarót (falvédőt, ágyelőt - ahogy az árus ajánlgatta) kínálnak eladásra egy óbudai piacon.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga ezúton hívja fel a közvélemény figyelmét arra a szomorú tényre, hogy az Állatvédelmi Törvény és az Európai Unió tanácsának tilalma ellenére (mely 2008 óta él!) sajnos a mai napig találkozunk olyan termékekkel, melyek társállatok (házikedvencek) bundájából készülnek.

A kutyákból, macskákból készített termékeket forgalmazása Magyarországon tilos!

Ezúton hívjuk fel a jogalkotók figyelmét, hogy fontos volna átgondolni: milyen szabályozás vonatkozik, vonatkozzon a 2008 óta raktáron lévő készletekre! Mi úgy véljük, kiskapu lenne, ha azokat a tételeket még el lehetne adni, ugyanis nem ellenőrizhető, hogy valóban évek óta meglévő darabokat, vagy frissen leölt állatok prémjét árusítják.

Fontos volna tehát átgondolni ezt, és az árusítást minden módon, mindenkorra megtiltani.

Volt már Alapítványunk 2010-es esetei közt olyan, mikor hiába tettünk büntetőfeljelentést, a macskákból bundát készítő szűcs – állítása szerint – korábbi raktárkészletből dolgozott.

Most egy 3. kerületi, szombatonként tartott piacon fedezte fel aktivistánk a képen látható, 15 házimacskából készített takarót, amit egy évek óta a piacon áruló ember kínált eladásra, szemtanúk szerint legalább két hétvégén keresztül. Szomorúnak tartjuk, hogy csupán egy ember, a mi tájékozott aktivistánk vette észre a több száz (esetenként vélhetőleg saját macskát is tartó, tehát a macskával kapcsolatban tájékozott) piaclátogatóból, hogy ez a takaró házikedvencek szőréből van.

A takaró mintázatából egyértelműen kiderül, hogy nem tenyésztett állatok prémjét dolgozták fel, hanem befogtak hasonló színű házimacskákat, és őket a szőrükért leölték. A macskák szőréből készült takarót Alapítványunk vásárolta meg bizonyítékként, a történteket most figyelemfelhívásnak szánjuk a lakosság és a törvényalkotók felé!

Egy közösségi portálon ezt az esetet kommunikálva kiderült: vélelmezhetően az ország több pontján árulnak ilyen terméket!

Felhívjuk a közvélemény figyelmét, hogy amennyiben találkoznak ilyen áruval, tegyék meg a szükséges lépéseket a piacfelügyelet (amennyiben van ilyen), a közterület-felügyelet vagy végszükség esetén rendőrség, illetve Alapítványunk felé, hogy kivizsgálhassák a bundák eredetét.

Fehérkereszt Állatvédő Liga

www.feherkeresztliga.hu


 

 

A kotorékozás betiltásának indokai 2.

(A Fehérkereszt Állatvédő Liga sajtóanyaga 2009. május 17-én)

A Fehérkereszt Állatvédő Liga (kiemelten közhasznú alapítvány) kurátora, Szilágyi István közleményt fogalmazott meg a kotorékozás betiltása érdekében. A közlemény kibocsátásának indoka, hogy az állatvédelmi szervezethez idén tavasszal ismét bejelentések sora érkezett fiatal magyar vadászokról, akik azzal kérkednek az interneten, hogy kutyáik milyen ügyesen tépnek szét szoptatós anyarókákat, vagy hoznak ki a kotorékból szemnyitás előtt lévő rókakölyköket.

 

Bővebben: A kotorékozás betiltásának indokai 2.

Facebook