Farkas Kaland Oktatás a Veresegyházi Medveotthonban

További információ a Farkasok Magyarországon honlapon!

Kiemelt támogatóink: 


oktatas

Ingyenes oktatás -

az állatok és emberek harmonikusabb együttéléséért

Az állatok helyzetén csak úgy tudunk javítani, az emberek hozzáállását csak úgy tudjuk pozitívan befolyásolni, ha a problémákat és a lehetséges megoldási módokat is felvázoljuk számukra.

A jövő nemzedékének környezettudatosságához és felelős állattartásra formálásához oktatásra van szükség. Ezért a Fehérkereszt Állatvédő Liga felajánlja, ingyenes oktatóprogramját, melynek előadásai a hüllők életének bemutatásán keresztül ismertetik meg a gyerekeket a felelős állattartással.

 

Az ingyenes előadásokon felhívjuk a gyerekek figyelmét az állat- és természetvédelem fontosságára, az állattartási kultúrára - kiegészítve ezzel a tananyagot, amelyben sajnos nem szerepel az állatvédelem. Alapítványunk mindent elkövet, hogy óvjuk és szeressük környezetünk élővilágát, hiszen jövőbeni életünk szorosan összefügg meglévő élővilágunk értékeinek megőrzésével, védelmével, szeretetével, tiszteletével.

Célunk elérése érdekében olyan oktatási programot indítottunk útjára, amely kifejezetten gyerekeknek szól, az állatokról való gondoskodásra, az állatok védelmére hívja fel a figyelmüket, humoros, játékos formában.

A program célja:

  • Szeretnénk segítséget nyújtani a gyerekeknek abban, hogy valóban megértsék mekkora felelősséggel jár egy kisállat otthoni tartása, gondozása.
  • Szeretnénk megismertetni a gyerekeket azokkal a gondokkal, amelyeket a környezetükben élő elkóborolt állatok okoznak és rávezetni őket a lehetséges megoldási lehetőségekre és arra, hogy ők maguk hogyan segíthetnek.
  • Szeretnénk, ha minden gyermek átérezné, hogy az állatok védelme mindannyiunk együttes felelőssége.

Szeretnénk ha a gyerekeknek a társállatokkal való megismerkedésen kívül globálisabb rálátása lenne szűkebb/tágabb környezetükben, Földünkön élő állatok életére. Ezért esett választásunk a hüllőkre. Tapasztalatok szerint, amit nem ismerünk, attól félünk. Célunk ezen félelem eloszlatása, a tévhitek megcáfolása, szakember általi felvilágosítás és oktatás a hüllők életéről, szokásaikról, tartásukról és a felelős állattartásról.

Várjuk intézmények jelentkezését a feherkereszt@feherkeresztliga.hu email címre.

Az előadásokon bemutatásra kerülő állatok nem a CITES hatálya alá eső fajok egyedei ,illetve nem engedély köteles a tartásuk.

 

 

 

Facebook