Farkas Kaland Oktatás a Veresegyházi Medveotthonban

További információ a Farkasok Magyarországon honlapon!

Kiemelt támogatóink:

 

Sajnos 2001-ben is pusztított az árvíz. A Tisza mentére Beregbe 46 tonna takarmányt és kutyatápot vittünk le és osztottuk szét a falugazdászok és polgármesterek segítségével. A helyi állatvédő szervezetekkel együttműködve mentettük a víz alá került házakból a kutyákat, illetve eledelt hagytunk ott számukra, ha nem volta közvetlen életveszélyben. Sajnos azt tapasztaltuk, hogy a kiürített településeken a házőrzőt és az aprójószágot a sorsára hagyták sok helyen, így Jándon pl. a polgármester elrendelte a kutyák lelövését.
A Magyar Land Rover Egyesület Katasztrófa Elhárítási Csoport tagjainak segítségével tudtuk eljuttatni a takarmányokat az állatokhoz. Ilyen járművekkel nem okozott gondot a vízen, ideiglenes hidakon való átkelés sem.
  
S A J T Ó K Ö Z L EM É N Y

 

A FEHÉRKERESZT Állatvédő Liga – az 1999-es kárpátaljai akciójához hasonlóan -  segélyakciót szervez Bereghát árvízkárosultjai állatai megmentésére.

A haszonállatok egy részét sikerült kimenekíteni, de nagy részük még mindig a víztől körbezártan, vagy éppen vízben állva szenved étlen, szomjan ugyanúgy, mint az összes kutya macska.

A főleg mezőgazdaságból élő szegény lakosság számára pótolhatatlan veszteség lenne az állatállomány pusztulása. Embereken is segít most az, aki az állatokon segít!

Felhívással fordulunk mindenkihez, akinek módja van az adakozásra!

Várjuk szemestakarmány felajánlását, zsákolva. Várjuk állateledel gyártó és forgalmazó cégek adományát! Az adományok célba juttatásához szállítóeszközre, /tehergépkocsi/ is szükségünk van! A jelentkezéseket a 06/209 433 375 és a 06/ 1 240 50 75/fax is/ telefonszámokon várjuk!

A takarmány és szállítás finanszírozására pénzadományokat is köszönettel fogadunk! Számlaszámunk: ABN AMRO 10200830-32373006

A FEHÉRKERESZT Állatvédő Liga vállalja, hogy minden felajánlott adományt a legjobban rászorultaknak juttat el.

 

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

 

További információ: Dr. Fuér Angéla, elnök


  Fehérkereszt Állatvédő Liga általi adományok
   az árvíz sújtotta településekre
 2001. március 10-27. között

 

~ 5 tonna gazdasági dara

~ 1,6 tonna kutya táp

~ 15 tonna malac táp

~ 1 tonna baromfi táp

~ 8,9 tonna réti széna, 28 nagy bála

~ 3,5 tonna takarmány burgonya

~ 10,5 tonna takarmány kukorica

 

Összesen idáig ~ 45,5 tonna takarmány és táp ~3.373.000.- Ft összértékben.
 Fehérkereszt Állatvédő Liga általi adományok
   az árvíz sújtotta településekre

2001. március 10.

Nyírmada ~2,5 tonna gazdasági dara

Tákos ~420 kg kutyaeledel

Barabás ~2,5 tonna gazdasági dara, ~600 kg kutyaeledel

2001. március 11.

Vámosatya ~80 kg kutyaeledel a fizikai mentésnél, etetésnél felhasználva

2001. március 16.

Márokpapin elhelyezve ~ 1200 kg ruha és cipő /Máltaiak gyűjtése, mi hoztuk/

Csaroda 96 zsák táp

Tákos 98 zsák táp

Hetefejércse 45 zsák táp

Jánd 40 zsák táp

2001. március 17.

Vámosatya 85 zsák táp

Márokpapi 87 zsák táp

Gulács 53 zsák táp
 

Összesen idáig  ~22 tonna takarmány és táp ~ 2.000.000.- Ft összértékben.

Összefoglaló a 2001. március 10-11-I árvízi segélyszállítmányról, mentésről

A FEHÉRKERESZT Állatvédő Liga idén is segíts az árvíz által bajbajutottak állatainak megsegítésére és ehhez kérjük az Önök segítségét is. Annak ellenére, hogy a kiemelten közhasznú alapítvány már több mint 10 éve javarészt a társállatokkal foglalkozik a hátrahagyott szerencsétlen haszonállatokat sem hagyja szenvedni

Múlt heti /2001.03.10-11./ 6 tonnás segélyszállítmányunk a Nyírmadán, Tákoson és Barabáson található jószágokhoz a Magyar Land Rover Egyesület Katasztrófa Elhárítási Csoportjának segítségével jutott el. Barabáson a több településről kimenekített állományban a 2 hetes borjú, a 3 napos malac és néhány hetes bárány is ott volt az egyéb tenyészállatok között.

A fizikai mentésnél a nyíregyházi: Állatotthon Alapítvány, az Emisszó a budapesti Fehérkereszt Állatvédő Liga, a  Rex Alapítvány és a londoni székhelyű WSPA közös összefogásával számtalan portán sikerült a kényszerből hátra hagyott kutyát, macskát,  nyulat, baromfit, sertést, kecskét menteni illetve éhségüket, szomjukat oltani. Furcsa ellentmondás, de árvíz idején a szomjúság is szedte áldozatait.

Ez alkalommal /2001.03.16-17./ Berekdarócz, Csaroda, Fejércse, Hete, Márokpapi, Tákos Vámosatya és környező községei között kerül szétosztásra a 16 tonna táp amelyet az Agribunds Rt. A Purina termékek gyártója ajánlott fel a rászorulóknak.

 {vsig}segitettunk/bereghat{/vsig}

Facebook