Farkas Kaland Oktatás a Veresegyházi Medveotthonban

További információ a Farkasok Magyarországon honlapon!

Kiemelt támogatóink: 

Visszatértek a farkasok Lengyelországba!

A FARKASOK visszatértek Lengyelországba!

A Kampinos Nemzeti Parkban élnek háborítatlanul, amely a második természetvédelmi parkja az országnak, mintegy harminc kilométerre Varsótól északra.

"Nagyon boldogok vagyunk. A farkasok visszatérése parkunkba, - ahonnan a 60-as években teljesen eltűntek -, azt jelenti, hogy a természet egészséges és megújult, "mondta az AFP szóvivője Magdalena Kaminska.

A park munkatársai 2013-ban láttak először farkast de kiderült, hogy ő csak áthaladt. "Nem tudjuk, hogy az ország mely területéről jönnek a farkasok. Tanulmányokat folytatunk, beleértve a genetikai vizsgálatokat is amik majd segítenek nekünk, hogy megkapjuk a választ." mondta Magdalena Kaminska.

"Az állat nem veszélyes az emberre, nem támadja meg az embereket." "Az ő jelenléte szabályozó szerepet tölt be a park ökoszisztémájában." Különösen azért mert a farkas szarvasra vadászik. Körülbelül két kiló húst eszik naponta.

Az 1960-as években, az ország hatóságai kiterjedt farkas ellenes kampányt folytattak, vérdíjat tűztek ki minden egyes példányra.

Így 1964-re az utolsó farkasfalkát a régió lakosai teljesen eltüntették a Kampinos Parkból.

A 90-es években az állatvédő aktivisták, köztük a francia színésznő Brigitte Bardot nagy nyomására a farkast felvették a védett fajok listájára aminek következtében népessége fokozatosan megújul, különösen a Bieszczady-hegységben az ország dél-keleti részén. Becslések szerint közel ezer farkas él jelenleg Lengyelországban.

Hajrá és bravo lengyelek!!!!

http://www.20minutes.fr/insolite/1738055-20151125-pologne-loups-retour-portes-varsovie

Bővebben: Visszatértek a farkasok Lengyelországba!

Facebook