Farkas Kaland Oktatás a Veresegyházi Medveotthonban

További információ a Farkasok Magyarországon honlapon!

Kiemelt támogatóink: 

Programjaink

“Egy nemzet nagysága azzal mérhető, ahogyan az állataival bánik.”

(Gandhi)

10 éves az állatvédelmi törvény. Érvényt szerezni az állatvédelmi törvénynek minden állampolgár joga és felelőssége. Aktív részvételünk elengedhetetlenné válik abban, hogy az állatvédelmi törvény élő gyakorlattá váljon.
A Fehérkereszt Állatvédő Liga működését azon elv hatja át, hogy az állattartás nem jog, hanem érdem. Ez az elv kell, hogy működjék majd gyermekeink állattartási kultúrájában.

Addig azonban még hosszú az út és sok a tennivaló.

Mindezeket figyelembe véve alakítottuk ki programjainkat, melyekről részletesen az almenüpontokra kattintva tájékozódhat. Oktatóprogramunkat a főoldal menüsorában találja.

Programjaink szervesen kapcsolódnak egymáshoz, kiegészítve a másikat.

Minden állampolgárnak joga van jelenteni az állatvédelmi törvény megsértését a hatóságoknál és kezdeményezni a szükséges jogi eljárást. Ezt a célt szolgálja Jogsegély szolgálatunk, mely az első ilyen jellegű kezdeményezés Magyarországon.

Ezzel összefüggésben az Alkotmányt alkalmasnak tartjuk arra, hogy az állatvédelem iránt elkötelezett magyar állampolgárok jogai megóvhatóak legyenek. Ezért saját költségünkön - nemzetközi állatvédelmi partnerszervezeteinek és hazai társadalmi szervezeteknek támogatásával - megszerveztük egy állatvédelmi szószóló, azaz civil állatvédelmi ombudsman "hivatalát".

Az állatvédelmi joganyagot alkotók (országgyűlési és helyi önkormányzati képviselők) és alkalmazók munkájának segítése céljából, javaslatainkat Hazai Állatvédelmi Program ( HÁP ) megjelöléssel foglaltuk össze. A program célja az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény hatálya alá tartozó, emberi környezetben tartott állatok védelmére vonatkozó jogszabályok fejlesztése.

Ebben a kategóriában nincsenek cikkek. Ha megjelennek ezen az oldalon az alkategóriák, akkor azok tartalmazhatnak cikkeket.

Facebook