Farkas Kaland Oktatás a Veresegyházi Medveotthonban

További információ a Farkasok Magyarországon honlapon!

Kiemelt támogatóink:



 

- Két medve érkezik, egy nőstény (Aran) és egy hím (Mimo).
- A létesítmény amiben éltek, Arties városában van (Spanyolország/Katalónia) kicsi, egy játszótér és egy parkoló mellett.
- A hím egy cirkuszból a nőstény egy nagy állatkertből származik (Parque Natural de Cabárceno, in Cantabria, Spain)
Még a legelején két hím élt itt, Mimo és Dami (mindkettőt cirkuszból kobozták el). Dami idővel elpusztult és az önkormányzat úgy döntött, hogy hozat egy nőstényt Cabarceno Állatkertből. Ez az állatkert nagyon nagy, Aran a nőstény soha nem szokta meg az Artiesben található új helyét. Számos sztereotípiája van. 2011-ben érkezett, 6. éve él Artiesben.


A hím Mimo már 20 éve él ugyanott. Ő domináns, de nagyon jóban vannak, gyakran lehet látni őket játszani.
- Nincsenek tapasztalt gondozók, illetve a környezetfejlesztés. Eddig a két medve csak turista látványosság volt.
FAADA (www.faada.org) 5 éve fáradozik azon, hogy medvékhez méltó körülmények közé helyezze a két állatot. Idén májusban a WAP (https://www.worldanimalprotection.org)
közbenjárására felvették a kapcsolatot a Fehérkereszt Állatvédő Ligával (www.feherkeresztliga.hu) akik már 2014-ben is segítettek 2 medvét megmenteni és a veresi Medveotthonba elhelyezni (http://alfahir.hu:8081/spanyol_macik_erkeztek_a_veresi_medvefarmra).
 Most szeptemberre a Medveotthon igazgatójának a közbenjárására sikerült beszerezni az engedélyeket és újabb két medve érkezik szeptember 20-án a veresegyházi Medveotthonba.

Íme a több mint 100.000 aláírást elérő petíciónk linkje amelyet a medvék áldatlan állapotának megszüntetése miatt kezdeményeztünk:
https://www.change.org/p/gobierno-del-valle-de-ar%C3%A1n-reubicad-a-los-dos-osos-que-manten%C3%A9is-en-un-parking-en-condiciones-indignas
Továbbá számos médiahír róluk:
-  El Periódico:
http://www.elperiodico.com/es/noticias/medio-ambiente/reclamado-traslado-dos-osos-que-viven-parking-aran-desde-hace-anos-3701383
-LaVanguardia: http://www.lavanguardia.com/local/lleida/20120830/54343781030/campana-reubicar-osos.html
-ACN: http://www.acn.cat/acn/770403/Noticia/text/Noticia.html
- Some of the news and reports in our web:
http://faada.org/noticia-704
http://faada.org/noticia-706

 

 

 

 

Facebook