Farkas Kaland Oktatás a Veresegyházi Medveotthonban

További információ a Farkasok Magyarországon honlapon!

Kiemelt támogatóink:

 

A WSPA kezdeményezésére (mivel mi első tagszervezete voltunk) segítségünkkel,1998 ban átadták a Veresegyházi Farkas és Medveotthont, mely minden állatvédelmi szempontból megfelelt 35 medve és 22 farkas tartására.
Természetesen ezek az állatok a természetben élhetnének a lehető legjobb körülmények között,de sajnos hazánkban a vadász a csúcsragadozó.(szerző)
Tagja vagyunk a veresegyházi Farkas- és Medvemenhely Nemzetközi Felügyelő Bizottságának. A Nemzeti Park előírta a medvekifutó kerítésének mélyítését, mivel a medvék előszeretettel ásnak a homokos talajon, így biztonsági okból 2 m mélységre kell levinni a kerítést a talajszint alá. Sor került az anyag egy részének megvételére és leszállítására több, mint 500 ezer ft értékben,a munkálatok a következő évre maradtak az esős időjárás miatt. Alapítványunk közreműködött a medvék chippelésében és oltásában is. Minden évben is igen jelentős mértékben hozzájárulunk a medvék élelmezéséhez a hozzánk érkezett természetbeni felajánlások által.
Az állatok élőhelyeinek állagmegőrzését évek óta finanszírozzuk, hogy állategészségügyi szempontból tökéletes munka valósulhasson meg az otthonban.
Az elmúlt évek során egyre szorosabb munkakapcsolat alakult ki a szervezetink között, mert fontosnak érezzük az állatvédelmi nevelés szolidaritás összefogás szükségességét. Több árvízi akciót, állatvédelmi napot közös rendezvényt szerveztünk mely egy közös európai szürkefarkas nevelési állatvédelmi programban és egy (invazív faj ) mosómedvemenhely építésében csúcsosodott ki 2010-ben.

 {vsig}segitettunk/wspa{/vsig}

Facebook