...Hollandiában ugyanis tilos. Betiltották. Magyarországon továbbra is szabad, hiszen nem számít az állatvédelmi törvény megsértésének, ha valaki szexuális kapcsolatot "létesít" egy állattal. Sőt, rögzítheti is - az sem sért jogszabályt.

Hollandiában az egyik indok az volt, hogy "elfogadhatatlan, hogy Hollandia egyike azon kevés országnak, ahol büntetlenséget élvez az állatok sérelmére elkövetett szexuális erőszak."

Ezek szerint Magyarország számára elfogadható?

A Fehérkereszt Állatvédő Liga többször kérte nyilvánosan és lobbizás útján is, hogy vegyék bele a jogszabályokba a zoofília tilalmát. De sem a 32 /1999-es gazdasági haszonállatokról szóló miniszteri rendelet, sem az új, márciusi kormányrendelet nem fogja tartalmazni.

Sajnos, már eddig is keresett volt Magyarország a szexfilmesek számára, úgy véljük, hogy most, hogy az egyébként liberális szellemiségű Hollandia megtiltja a bestiofíliát (szodómiát, animalszexet), még többen jönnek Kelet-Európába forgatni

Hollandiában a törvény szerint mostantól "azok a szexuális kapcsolatok is tiltottak, amelyek során az állatok nem szenvednek sérüléseket; a jogszabályi tilalom ezután kiterjed az ilyen témájú felvételek készítésére, közzétételére is."

Mi azt is többször szóvá tettük, hogy - bár tiszteletben tartjuk az internet szabadságát, de - a durva, állatkínzós tartalmak letiltására igenis szükség lenne, ebben szerintünk a Nemzeti Hírközlési Felügyelet tehetne valamit.

Több egybehangzó tanulmány szerint ez a fajta szexuális beállítottság a védtelenek, gyengék, kiszolgáltatottak kihasználása. A velük szembeni erőfölény fitogtatása épp hasonlatos ahhoz, amit a pedofilok csinálnak.

Amikor Svédországban betiltották a gyermekpornót, akkor - szakértők szerint - a deviáns szexualitású emberek egy része áttért az állatszexre. Mindkét tett lényege, hogy önmagukat megvédeni képtelen lényekkel követnek el szexuális erőszakot.

Aki az állatokkal történő szexet preferálja, az esetleg később „kiég”, már nem tartja elég izgatónak ezt sem, egyre durvább dolgokat akar csinálni, és – szakemberek szerint – esetleg áttér a védtelen gyerekekre is.

Elgondolkodtató adat, hogy mióta Svédországban betiltották a gyermekpornót, azóta évente két-háromszáz háziállat esik áldozatul az animálszexnek

Az állatok ki vannak szolgáltatva az embereknek, sok esetben tiltakozni sem képesek, és természetesen feljelentést sem tudnak tenni.

Szilágyi István kuratóriumi tag

Fehérkereszt Állatvédő Liga