Farkas Kaland Oktatás a Veresegyházi Medveotthonban

További információ a Farkasok Magyarországon honlapon!

Kiemelt támogatóink:

 

További képek

a TV2-Aktív riportja

 

... avagy hogyan éljünk a mában bio borászként!

Tapolcán több ló elpusztult, vélelmezhetően éhen halt.

A „gazda” állattartására, egy ismeretlen lovas hívta fel Alapítványunk figyelmét.

Köszönhetően egy volt magánnyomozó kollégának, aki sok esetben segítségünkre van, azonnal felmértük a bejelentés valódiságát. Tettük ezt azért, mert sok esetben téves vagy szándékos félrevezető, ” bosszút állok a szomszédomon„ esetekkel is találkozunk.

{swf}sovany_lo{/swf}


Őskori állapotokra utalnak a feltárt tények, melynek során kiderült az is, hogy igaz bejelentés érkezett a helyi rendőrségre 2 hónappal ezelőtt, ám nem történt semmi érdemleges sem önkormányzati sem nyomozati szinten.

A sajtó nyomását igénybe véve lehet ekkor hatást gyakorolni egy olyan kisvárosban, ahol elvileg mindenki ismer mindenkit, de nem vesz tudomást egymás viselt dolgairól, állattartásáról.

A képek magukért beszélnek és elfogadhatatlan a XXI. Században az a nézőpont, hogy ahogyan a lovak „gazdája” elmondta normális egy lónál a tavaszi mínusz 100-130 kg.

Továbbá azt sem szabad eltűrni az ország egy megyéjében sem, hogy az „éhenhalás a természetes kiválasztódás része”- idézet az általunk feljelentett K.Z. Tapolca környéki lakos mondataiból.

Abban a reményben utaztunk megfelelően előkészített bejelentésünkkel a tapolcai önkormányzat hivatalába, hogy segítséget kapunk legalább iratkezelési szinten.

A hivatal nyitva volt ugyan,de nem találtunk embert aki átveszi a bejelentésünket és képeink cd-re kiírt anyagát,bárhogyan is kértük. Az illetékes állattartásért felelős osztályon nem volt ügyfélfogadás mivel aznap az építés ügy „rendelt”.Jegyzőnek sem tudtuk eljuttatni iratunkat, mert a be kell tartani a hivatali hierarchiát válaszokat kaptuk.

Sem iktató sem portai levél érkeztetés - jöjjön vissza holnap –volt a válasz,hiába utaltam ügyünk céljára és a Budapest - Tapolca távolságra.

Bevallom nem gondoltam ,hogy a nyugati régió gyöngyszeme Tapolca, ahol sokszor megfordulunk ilyen mikszáthi időket idéz.

Sajnos az állatoknak kínzás esetén várniuk kell, míg a hivatal ügyrendje megadja a módját az ügyek intézésének

Bővebbet az e heti Tv2 AKTÍV műsora mutat az ügyről. Persze ez még nem garancia arra, hogy valaki tesz is hatósági szinten az állatok megmentése érdekében.

Köszönjük H. Rolandnak a sokoldalú alapos szakértést!FOLYTATJUK …

 

Facebook